ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Ανακοίνωση της σύσκεψης των   εκπαιδευτικών και γονέων για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων της περιοχής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία  της Β΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/2/2011, στα γραφεία του συλλόγου, ανοιχτή σύσκεψη εκπαιδευτικών και γονέων. Στη σύσκεψη, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας και από την Ένωση  Γονέων  Χαϊδαρίου.
Στη σύσκεψη, αφού συζητήσαμε αναλυτικά το ζήτημα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων, συμπτύξεων τμημάτων, το «νέο σχολείο», το σχολείο της αγοράς και των χορηγών  που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνουμε ότι :

·Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων. Τέτοια μέτρα οδηγούν βήμα-βήμα στο «Καλλικρατικό» σχολείο της αγοράς. Επιδιώκουν να στοιβάξουν τα παιδιά στα πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους καταρτίσιμους εργαζόμενους, σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετάνε με το δικαίωμα να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα.

· Η απόφαση αυτή, από κοινού με την απόφαση για τμήματα 25 και 30 μαθητών, το δραματικό περιορισμό των διορισμών, τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα έχει δραματικές συνέπειες στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του λαού μας.

·Απέναντι στο φθηνό σχολείο του μνημονίου και της αγοράς, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο, το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Διεκδικούμε μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα(1:25 στη Δευτεροβάθμια,1:20 στην Πρωτοβάθμια και 1:15 στο νηπιαγωγείο και τις μικρές τάξεις του δημοτικού). Διεκδικούμε άμεση χρηματοδότηση όλων των σχολείων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

Σε αυτά τα πλαίσια προτείνουμε στους συλλόγους τα εξής:

1.     Να γίνουν κοινές συνελεύσεις γονέων, δασκάλων-καθηγητών όλων των σχολείων. Οργανώνουμε, ενισχύουμε και συμμετέχουμε, σε συντονισμό με όλους τους φορείς των γονέων, συσκέψεις – συνελεύσεις ενημέρωσης καθώς και συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και των Σχολικών Συμβουλίων σε κάθε σχολείο με σημεία αιχμής: συγχωνεύσεις-αριθμός μαθητών ανά τμήμα-ελαστικές εργασιακές σχέσεις εκπαιδευτικών.
2.     Να γίνει παράσταση στα δημοτικά συμβούλια των δήμων για να σταθούν στο πλευρό μας και να αποφασίσουν ομόφωνα ότι δεν δέχονται να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και οι συμπτύξεις τμημάτων στην περιοχή μας.
3.     Οι φορείς του εκπαιδευτικού, του γονεϊκού κινήματος και των εργαζομένων, να συντονίσουμε τη δράση μας στην κατεύθυνση οργάνωσης μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, και ώρα 13:30 στη διασταύρωση Θηβών και Ιεράς Οδού.
4.     Να Καλέσουμε  όλους τους φορείς της περιοχής μας να εκδώσουν ψηφίσματα, δελτία ενημέρωσης των μελών τους και υπομνήματα προς κάθε αρμόδιο.
5.     Να σταλεί σε όλους του γονείς επιστολή – γράμμα για το «νέο σχολείο» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
6.     Να αναρτηθούν πανό στα σχολεία σχετικά μα τη διαφωνία μας για το ζήτημα των συγχωνεύσεων με σύνθημα. «Η δημόσια εκπαίδευση δεν πωλείται, δε συγχωνεύεται, δε καταργείται -Ενιαίο δωδεκάχρονο Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο για όλους και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή».
    Η σύσκεψη είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που προέρχεται από συλλογικό φορέα εκπαίδευσης με στόχο τον συντονισμό της δράσης και τον κοινό αγώνα για ένα σχολείο ενιαίο, δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν.
 Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να υπερασπιστούμε το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση !

Αιγάλεω 9 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]