ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Β’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω                                              Αιγάλεω  26-1- 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          Συνάδελφοι
    Το Υπουργείο Παιδείας πιστό στο πνεύμα και τις επιταγές του ΔΝΤ προχωράει σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων. Ήδη η σχετική διαβούλευση «ολοκληρώθηκε» στο διαδίκτυο, μέσα σε τέσσερεις(4)   ημέρες.   Όλα αυτά τη στιγμή που:
      1.  Οι κρατικές δαπάνες για την παιδεία έπεσαν στον  φετεινό προϋπολογισμό στο 2,75%, πολύ μακριά από τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για 5%.
       2.Η   κρατική   επιχορήγηση φτάνει στα σχολεία με πολύ μεγάλη καθυστέρηση  αλλά και σημαντικά μειωμένη. Τα σχολεία  ήδη δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές λειτουργικές τους ανάγκες.
       3.Καταργείται ο ΟΕΔΒ  με απώτερο στόχο την κατάργηση της δωρεάν διανομής των   σχολικών βιβλίων.
        4. Κλείνουν τα  αθλητικά σχολεία.
        5. Οδηγούμαστε  σε τμήματα των 30 μαθητών.
       6.Οι διορισμοί εκπαιδευτικών μειώνονται δραστικά. (Μία  πρόσληψη  για πέντε  αποχωρήσεις)
       7. Ετοιμάζεται το ενιαίο μισθολόγιο που θα οδηγήσει σε νέα  συρρίκνωση το  εισόδημα  των εργαζομένων.                                                                     
       Το  Δ.Σ.  της Β΄ΕΛΜΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σ’ αυτή την προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι στόχος του Υπουργείου, είναι η δημιουργία του φθηνού και ευέλικτου σχολείου της αγοράς, η περικοπή των δαπανών , η εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τέλος η διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Με την   κατάργηση σχολικών  μονάδων  το σχολείο της γειτονιάς  θα αποτελέσει παρελθόν. Θα οδηγηθούν σε ταλαιπωρία πολλοί  μαθητές  και εκπαιδευτικοί ενώ σίγουρα θα έχουμε και αύξηση της μαθητικής διαρροής. Ιδιαίτερα αναφορά πρέπει να γίνει στο κλείσιμο των νυχτερινών σχολείων.( Για την περιοχή μας, δρομολογείται η κατάργηση των  εσπερινών  Γυμνασίων  και Λυκείων Αιγάλεω και Αγίων  Αναργύρων και η μεταφορά όλων των μαθητών στο Περιστέρι). Πιστεύουμε ότι οι μαθητές αυτοί , εργαζόμενοι στο σύνολό τους, πρέπει να έχουν την υποστήριξη της πολιτείας και όχι αυτή  να τους βάζει εμπόδια στην προσπάθειά τους.
             Για το σκοπό αυτό επισκεφθήκαμε την Δευτέρα 17-1 το Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας κ. Ζαφειρακίδη   και του εκφράσαμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς του Υπουργείου. 
          Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική συστράτευση για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και την τοπική  κοινωνία πρέπει   να αγωνιστούμε για:

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ  ΚΑΝΕΝΑ  ΣΧΟΛΕΙΟ
ΕΝΙΑΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΝΑ       ΜΗΝ  ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ  ΜΕΤΡΑ     ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

ΓΙΑ   ΤΟ  Δ.Σ.

                            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΚΟΡΔΗΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ                               ΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ  ΖΑΧΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]