ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 19/1/2011
Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας με την τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ), η οποία επιμένει στη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο ΕΣΥΠ (Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας). Για να υπερασπισθούν, μάλιστα, αυτή την επιλογή τους αδρανοποιούν τον κλάδο απέχοντας από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που συνεκλήθη σήμερα με όλες τις τυπικές διαδικασίες.
Σε μια περίοδο όπου συνεχίζεται η επίθεση της Κυβέρνησης και της τρόικας στα δικαιώματα και της ελευθερίες των εργαζόμενων και η επιχείρηση υποβάθμισης της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης είναι σε εξέλιξη, είναι πολύ σοβαρό λάθος να συμμετέχει κανείς σε διαδικασίες ενός προσχηματικού διαλόγου.
Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, όπου επιχειρείται να προχωρήσει η κατάργηση σχολείων και η Υπουργός παιδείας με τη στάση της (όπως με τη συνάντηση που όρισε με τους Περιφερειακούς Διευθυντές την περασμένη Παρασκευή ημέρα κινητοποίησης του κλάδου) δείχνει ότι περιφρονεί τον κλάδο, ο ρόλος της ΟΛΜΕ θα έπρεπε να είναι να εκφράσει την έντονη αποδοκιμασία της σε αυτή την πολιτική απέχοντας από κάθε διαδικασία νομιμοποίησής της.
Επισημαίνουμε,  ακόμη,  το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ θα εμφανιστεί και η Υπουργός Παιδείας, όχι για να συζητήσει με τα μέλη του οργάνου την πολιτική του Υπουργείου, αλλά απλώς για να την ανακοινώσει και να αποχωρήσει. Με λίγα λόγια η ΟΛΜΕ καλείται στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΥΠ να παίξει το ρόλο του ευμενούς ακροατή ή και χειροκροτητή της προαποφασισμένης κυβερνο-τροϊκανής πολιτικής για την Παιδεία.
Σε αυτό τον κατήφορο εμείς δεν θα ακολουθήσουμε!

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ
Ζωγραφάκη Ελένη
Κοτσιφάκης Θέμης
Παπαχατζής Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]