ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις πραγματοποίησε ο κ. Πάγκαλος στο Βήμα της Κυριακής 31/12/2010-2/1-2011. Μίλησε μεταξύ των άλλων για "κοπρίτες που διορίζονται ρουσφετολογικά" αναφερόμενος στους δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης επιτέθηκε με σφοδρότητα σ’ όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους και πρόσθεσε ότι ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής αυτή τη στιγμή είναι ο ΛΑΟΣ.
Οι κατά καιρούς «βόμβες», που εκτοξεύει ο κ. Πάγκαλος έχουν απήχηση στα συντηρητικά αντανακλαστικά, τα οποία είναι κυρίαρχα στην κοινωνία μας. Αν δεν είχαν απήχηση, να είστε σίγουροι ότι ο κ. αντιπρόεδρος που ξέρει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο τον κρατά στην επικαιρότητα, δε θα τις έκανε. Άλλωστε είναι περισσότερο γνωστός για τις εκάστοτε «πιασάρικες» δηλώσεις του και λιγότερο για το έργο του. Επίσης ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της ενοχοποίησης κλάδων των εργαζομένων εξασφαλίζει τη λαϊκή «συναίνεση» για να ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα εναντίον τους (απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης παρά τις μηνιαίες κρατήσεις, άρση μονιμότητας κ.λ.π.)
Μερικές ερωτήσεις για τα ρουσφέτια και όχι μόνο, προκειμένου να προβληματιστούμε για τη βασιμότητα των δηλώσεων Πάγκαλου. Ο κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε ή όχι τέτοια ρουσφέτια; Αν έκανε ανέλαβε ποτέ την ευθύνη στην πράξη και όχι στα λόγια; Η μήπως οι δικοί του, που ευνοήθηκαν με τα ρουσφέτια δεν είναι «κοπρίτες»; Ήσαν μόνο τα ρουσφέτια που έφταιξαν ή ήσαν και οι ψεύτικες εξαγγελίες, οι υποσχέσεις, η διαπλοκή κ.λ.π. των μέχρι σήμερα κυβερνώντων; Εν τέλει ποιος έχει την κύρια ευθύνη; Ο εξαπατηθείς από τις ψεύτικες εξαγγελίες(λαός) η αυτός που εξαπατά(ο εκάστοτε κυβερνών); Αυτός που πιέζει για ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις (μέρος του λαού διότι δεν είναι όλοι εκείνοι που ζήτησαν και εξακολουθούν να ζητούν ρουσφέτια. Αντίθετα υπήρχαν αρκετοί που τα κατήγγειλαν συνεχώς) ή εκείνος που πραγματοποιεί τα ρουσφέτια και μάλιστα σε βάρος των άλλων(βλέπε εκάστοτε κυβερνώντες); Ποιος πολιτικός των κομμάτων που κυβέρνησαν ζήτησε τη ψήφο του λαού μόνο και μόνο να παλέψει για τις αντιλήψεις, τα οράματα και τις θέσεις-προτάσεις του; Ποιοι από τους μεγαλοδημοσιογράφους θα καλέσουν τον κ. Πάγκαλο και τους λοιπούς για να τους βάλουνε κάποτε στη θέση τους; Πότε θα τους υποβάλλουν τα παραπάνω απλά και εύλογα ερωτήματα; Πότε επιτέλους θ’ απαλλαγούμε από τους σωτήρες πολιτικούς, που μονίμως διαπιστώνουν τα προβλήματα ενώ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους; Πότε όλους αυτούς τους πολιτικούς ο κόσμος θα τους θέσει στο περιθώριο, αφού μόνοι τους δεν καταλαβαίνουν ν’ αποσυρθούν ως αποτυχόντες; Τουλάχιστον ο κ. Πάγκαλος διαισθάνεται την πιθανή αποτυχία του στις επόμενες εκλογές για αυτό, όπως δήλωσε, σκέπτεται την αποχώρησή του! Αν την κάνει πράξη εκτιμώ ότι θα προσφέρει τη μεγαλύτερη υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο.
Καλή χρονιά με υγεία, δύναμη, αγωνιστική διάθεση και κουράγια, όχι μόνο για ν’ αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται αλλά και για ν’ ακούμε αυτά που λέγονται!
Πάνος Κατσούλας
Καθηγητής ΔΕ
Πρόεδρος ΔΣ Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]